luni, 2 mai 2011

Bin Laden a fost ucis

O veste proasta pentru teroristi: pana la urma pierzi!
o veste buna pentru americani, aveau nevoie de o injectie de incredere.
si o veste buna pentru noi toti.
din pacate terorismul islamic extremist nu va disparea, dar a primit o lovitura grozava.

din pacate nu vad cu ochi buni viitoarea schimbare de lider economic al lumii, China nu va fi niciodata un gardian al securitatii mondiale.

13 comentarii:

  1. Nu inteleg ce fel de gardian al securitatii mondiale avem acum. Unul care a bombardat Serbia, sustinand destramarea Iugoslaviei, a cucerit Irakul si Afganistanul?

    RăspundețiȘtergere
  2. e vorba de securitatea civililor. actiunile razboinice ale Statelor Unite sunt dictate de multe interese, unele nu chiar populare.
    dar in ceea ce priveste apararea civililor impotriva teroristilor si ca aparatori ai dreptutilor omului, ei nu pot fi inlocuiti de nimeni, deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai perfecta dreptate. Imi amintesc de un pod din Serbia pe care se asezasera peste o mie de civili, tocmai pentru ca stiau ca SUA nu poate bombarda un pod pe care se afla civili... si sunt multe exemple.
    Iar la urma urmei, teroristii reprezinta neputinta de a duce un razboi militar deschis, direct. Si partizanii rusi erau considerati teroristi de catre germani in cel de-al doilea razboi mondial si erau executati fara judecata, cand erau prinsi. Insa ei acum sunt considerati eroi ai patriei. De ce? Pentru ca au castigat razboiul.

    Din punct de vedere moral, daca arabii ar castiga razboiul, nu ar fi considerati si ei eroi? Si evreii au fost teroristi, cand nu aveau armata suficient de puternica.

    Nu sustin nici una dintre parti (eu traiesc in Romania), insa ar trebui sa facem diferenta intre propaganda oficiala si realitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. diferenta intre partizani si teroristi e imensa, partizanii lupta impotriva militarilor sau distrug infrastructura utilizabila de catre armate.
    teroristii lovesc tinte civile, fara nicio semnificatie militara sau strategica.
    ambasade, cladiri civile, cafenele, trenuri, metrouri etc.

    unde vezi tu asemanari?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca teroristii ar putea distruge armata SUA, sunt convins ca nu ar mai ataca tinte civile. La fel, daca partizanii n-ar fi putut sabota direct armata, ar fi cautat sa loveasca tinte civile (daca ar fi putut). Barajele din Germania au fost tinte militare?

    La urma urmei si combatantii celui de-al doilea razboi au bombardat tinte civile, stiindu-se ca sunt doar tinte civile (dau ca exemplu bombardarea oraselor din Anglia, Germania, Japonia...). Dar nimeni nu i-a numit "teroristi", existand motivatia necesitatii scaderii moralului populatiei de a continua razboiul. Nu la fel fac si teroristii? Nu e acelasi scopul lor, de a intimida populatia care sustine armata?

    "In dragoste, ca si la razboi, totul e permis". Moralitatea uneia sau alteia dintre parti e simpla propaganda. La fel cum au fost razboaiele religioase. Cel mai bine e sa convingi populatia ca tu esti "cel bun" si adversarii tai sunt "cei rai". Dar... pentru mine nici unul care omoara nu e din tabara celor buni. Daca eu am interesul sa castige unul sau altul, nu inseamna ca e moral.

    RăspundețiȘtergere
  6. situatia actuala nu se incadreaza in niciuna din situatiile de mai sus.

    Bin Laden e saudit, iar membrii organizatiei lui sunt de peste tot din lume.

    nu sunt implicate natiuni in razboi, astfel incat sa se puna problema luptei de partizani sau a atacarii sau nu a tintelor civile.

    la mijloc e un grup de teroristi fara nationalitate, care au atacat fara motiv tinte exclusiv civile din tari occidentale.

    ce analogii cu razboaie intre natiuni sau intre partizani si armatele ocupante poti face?
    cu al doilea razboi mondial?
    nici ca gluma nu-i buna...
    in alta ordine de idei, barajele sunt tinte legitime, ataci infrastructura.

    iar bombardamentele civile le-au inceput nemtii, nu aliatii...

    daca mie nu-mi plac fetele turcilor ma duc si le pun o bomba in piata sau in autobuz?

    ar mai exista vreun dubiu ca sunt terorist, in cazul asta?

    asa li s-pa nazarit si astora ca americanii sunt enervanti si pac cu bomba la ei acasa, omorand oameni de toate natiile si religiile, inclusiv romani.

    ce discutam noi aici?
    ca albul poate fi negru, ca totul e relativ?

    nu e!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu. Americanii au sustinut si sustin Israelul, care e un dusman declarat al arabilor (fie ei sauditi, iranieni, irakieni etc.).

    Eu nu am privit din punct de vedere politic, ci doar moral. Dar, daca vrei neaparat, poti ramane la o analiza politica. Scuze pentru deranj.

    RăspundețiȘtergere
  8. Amice, ceea ce au făcut americanii tot "terorism" se cheamă. Nu te mai amăgi ... Aiurea. Doar că în mintea ta şi a conştiinţei publice există terorişti buni şi terorişti răi. A beneficiat Osama de vreun proces? S-au adus dovezi incontestabile că el a orchestrat nain-ilevăn? A avut vreun avocat ? Nu. nicidecum. A fost ucis cu sânge rece împuşcat în cap.

    Şi persoane ca tine aplaudă ca nişte foci , gândind ce şmecheri sunt americanii că au ucis cu sânge rece un om. Bravo, amice. Zâmbesc politicos şi mă retrag.

    P.S. Ascultă-l pe domnuş Mircea Vlăduţ că văd că are nişte comentarii foarte pertinente şi informate.

    RăspundețiȘtergere
  9. e o m ica problema: in razboi nu exista judecata, tragi in inamic. simplu.
    si nu cred ca ar trebui sa va intrebati prea mult care e vinovatul aici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu există război decât în mintea ta. Dacă americanii ne invadează mâine, tu numeşti asta război ??? Este un abuz şi exact aceeaşi chestie au făcut-o în Afganistan. Nu aveau nici o dovadă că Osama bin Laden a dărâmat clădirile, dar s-au dus acolo la război. Think man. Nimeni nu-ţi dă dreptul să iei o viaţă. NIMENI !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. zau? spune-le si teroristilor teoria asta.

    presupun ca daca cineva ti-ar ameninta sotia cu pistolul si se pregateste sa traga, primul gand care ti-ar trece prin cap ar fi sa-l trimiti in fata unui tribunal, nu?

    in societatea moderna dreptul de a lua viata cuiva ti-l da legea.
    asta pentru cei care respecta legile.

    ceilalti iau viata altora in mod arbitrar.

    exact ce a facut Bin Laden

    RăspundețiȘtergere
  12. de fapt ce-a facut Bin Laden in concret? in afara de ce-au afirmat americanii ca a facut?

    RăspundețiȘtergere
  13. ignorand faptul ca e si vedeta filmului "made in pestera", unde recunoaste ce a facut, nu?

    RăspundețiȘtergere