miercuri, 4 martie 2009

despre criza - discutie libera cu un prieten

am frecvente schimburi de opinii cu diversi referitoare la viitorul nostru imediat. pozitia mea e exprimata in raspunsul care i l-am dat lui Bogdan D., pe blogul lui.
Iata-l:
nu ai o viziune clara, esti ca un "mediu" care "citeste la rece", daca o fi alba o ia incolo, daca e neagra o ia dincolo. ti-am citit si previziunile de la inceputul lui februarie si toate se agatau de pragul de 7500( Dow Jones). pragurile - de fapt- nu exista decat in capetele analistilor si ale brokerilor, care-si seteaza singuri limite. cat timp pe bursa si in mediul financiar se vor vinde optiuni, operatiunile vor fi in marja(leveraged) si derivatele isi vor continua existenta, riscurile raman aceleasi. ideea e sa tranzactionezi ce ai si nu ce n-ai. asta e secretul lui Polichinelle referitor la "bubble-ul financiar" cat despre viitorul pe urmatorii ani: crah mondial! minim 3 ani.
pentru intelegerea contextului, vizitati-l pe el:
http://viatameainstrainatate.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. Dap. Ai dreptate. Pragurile sunt foarte importante atata timp cat oameni se bazaeza pe niveluri istorice pentru a incerca sa vada viitorul. Totul este psihologic si analize fundamentale nu-si mai au rostul, cel putin pana nu se vor calma apele. Nu stiu daca-s de acord cu tine ca v-a dura trei ani, dar nu cred ca am vazut fundul prapastiei inca. Prefer sa gandesc fara sentimente si sa constat doar fapte. Da, 7500 a fost un prag psihologic, asa cum si 7000 a fost unul, si Dow-ul a trecut prin ele cu viteza luminii. Daca ai obeservat ca ziceam ca daca trece in jos de 7500 cred ca se v-a duce pana la 5500-6000; este la 67si-nu-stiu-cat acum. Dar toate nu conteaza. Sus sau jos, sunt derivate cu ajutorul caruia poti profita de ambele scenarii. Nu uita ca analistii si brokerii fac piata. E bine sa stii si praguriile lor, chiar daca sunt doar fictive si-n mintea lor. Oameni pierd bani be bursa azi pentru ca gandesc emotional. Regula unul este sa nu fii afectat de emotii. Atunci, fiindca o cotatie poate s-o ia-n sus sau in jos, intr-adevar eset alb si negru. Daca x se-ntampla cotatiile face una, iar daca y se-ntampla cotatiile vor face alta. Daca incepi sa amesteci sperantele tale sau friciile tale, atunci pierzi. Bursa in ziua de azi este o mina de aur. Mersi ca mi-ai promovat blog-ul. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze... CFD-ul Dow-ului este 6625... nu 6700.. Nu fac trading cu ala, il folosesc doar ca punct de masura fiindca ceilalti fac ce face Dow-ul...

    RăspundețiȘtergere