joi, 28 iunie 2012

Romania ca o prada

Niciodata institutiiile Romaniei nu au fost supuse atat de violent atacurilor politice ca in ultimele 2 luni.

Presedentia e prima tinta, zi si noapte.
Apoi Institutul Cultural Roman, TVR, Curtea Constitutionala, Hidroelectrica, Justitia (in ansamblul ei), CNA-ul, Monitorul Oficial si toate ministerele, care au fost destructurate, cu o mentiune speciala pentru Invatamant, care a ajuns sursa de bancuri.

nimic nu scapa urii si furiei insetate de putere a USL-ului, care, dupa 8 ani de opozitie, vine cu o frustrare imensa si cu o dorinta de razbunare nemasurata.

totul dupa ideea: noi am castigat, e dreptul nostru sa conducem tot!
exceptand faptul ca au castigat la locale, nu la parlamentare, ca mandatul Presedintelui expira peste 2 ani, cel al membrilor Curtii Constitutionale peste multi ani (au mandate pe 9).
singura schimbare este faptul ca traseistii politici au schimbata barca si ca ungurii s-au colorat acum putin in rosu.

Niciodata n-am vazut ca un Prim-ministru sa nu respecte hotarari ale justitiei, sa instige impotriva sistemului de drept in ansamblul lui, cu argumente de o imensa ipocrizie: nu politizez, dar o face la maxim - angajatii TVR ies in strada impotriva noului director, un traseist politic cunoscut mai degraba sotiei lui, parintii ies in strada ca sa protesteze impotriva normelor la examenul de capacitate, ministrul fiind o nulitate de partid, fara competente si CV.

apropo de CV-uri, acest veritabil razboi civil de cotropire are in frunte 2 lideri fara CV-uri: Ponta a avut o minima cariera juridica, unde a excelat prin totala lipsa de rezultate si prin lucrari plagiate, iar celalalt are o biografie ridicola, de profesor de tara si muzeograf, de unde s-a cocotat direct in Guvern si in Parlament.

din pacate, asta reflecta o trasatura perena a politiciii romanesti de peste veacuri: promovarea lichelelor.
asa am ajunsaici: nulitati care considera ca e tara lor si pot face ce vor cu legea, cu institutiile si cu oamenii.

din fericire, Europa a vegheat toti acesti ani si ne-a fortat sa construim o societate rezistenta la apucaturile dictatoriale ale unuia si altuia, plantand mine care le explodeaza in fata tuturor pradatorilor: Curtea Suprema de Justitie, Consiliul Suprem al Magistraturii, Consiliul National al Audiovizualului, Curtea Constitutionala si, nu in ultimul rand, societatea civila, sprijinita de o mass-media independenta.

exista resurse ca institutiile sa reziste un termen rezonabil.
sper ca mai mult decat actualul Guvern

Romania nu e a nimanui in mod particular, e a fiecaruia dintrei noi, dar nimeni nu are dreptul s-o considere proprietate personala.
Sau de partid.



2 comentarii:

  1. despre condamnarea lui Huidu,ce parere ai?
    in mod normal se da 1 an cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate,dar sa primesti 2.5 ani cu suspendare pt. trei morti.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e o traditie paguboasa a instantelor romanesti. toti iau cu suspendare, chiar daca sunt multe victime, chiar daca e ca urmare a conduitei extrem de agresive etc.
      Carmen Paunescu e un alt exemplu celebru, mai era un fost sef de contrainformatii militare care a omorat 5 etc.

      Ștergere