vineri, 14 noiembrie 2014

Despre tranzitie

Mi-au placut intotdeauna garile, mereu aglomerate, cu multe tarabe si magazine, forfotind de lume pestrita.
Un du-te vino uman si mecanic, ca o senzatie pura de miscare si de curgere.

La fel mi-au placut si aeroporturile, aveam acelasi sentiment ca stau intr-o poarta de trecere intre lumi.
La fel cu statiile de autobuz si  drumurile facute cu automobilul- sunt maniac, daca ma stiti.
To ce inseamna miscare, tranzit intre doua locuri, ma pasioneaza la extrem.
Tranzitia ca obsesie!

Chiar si spitalele imi genereaza o stare de maxim interes, cand oamenii sunt bolnavi sau pe moarte totul se schimba, lumea nu mai e e aceeasi, se  esentializeaza, valorile sunt mai putine si mai importante, lucrurile mai simple si mai grele.

Nu, nu fac turism prin spitale, dar am fost nevoit sa trec pe acolo, in diverse imprejurari, niciodata fericite.
Tristetea motivului era intrucatva compensata de fascinatia locului.

Drumul  ma preocupa mereu, mai ales drumurile catre destinatii noi si necunoscute.
Drumul ultim este moartea, desigur.
Pana si aici am preferinte clare: nu-mi plac cimitirele si nu-mi plac slujitorii lor: preoti, gropari, bocitoare si alte ciudatenii.
Mi se pare o gradina zoologica rece, cu aspect de carnaval trist.
Nu se intampla nimic excitant la cimitir, ci mai degraba e un festival al intepenirii, o incavouare catre nemiscare eterna.
Altfel se prezinta incinerarea; acolo e fierbere, ardere, corpul se transforma in fum care o ia spre cer.
Asta da drum adevarat, asta da tranzitie!
Plus ca lipseste fauna de la cimitir, au interzis de la imparatia lumeasca a Domnului!

Mi-ar place sa va povestesc cum va fi fiind, dar mijloacele de comunicare de dupa aceasta ultima(?) tranzitie sunt cam suspecte, tehnologia de comunicare se bazeaza inca pe escroci-spiritisti.

Dar mai avem pana acolo, acum ne ocupam de cel mai fascinant drum dintre lumi: Internetul!

miercuri, 15 octombrie 2014

Implicatii ale cazului Ponta-fost agent DIE

Cum recunoaste Melescanu (involuntar?) ca Ponta a fost agent:

Melescanu spune (la Antena 3, nota bene), vorbind despre cazul Ponta, ca deconspirarea identitatii unui agent acoperit reprezinta "pentru un serviciu un mic cutremur, pentru Romania o mare problema de imagine".

Nimeni nu a prezentat implicatia listei  posibilelor "tinte" ale lui Ponta, pe  care se vehiculeaza ca s-ar afla Carla del Ponte.
Adica trebuia sa spioneze un magistrat de prima mana din Vest?
Asta nu spune ca cate ceva despre orientarea SIE de atunci si despre orientarea lui Ponta?

Fiindca aici problema nu e ca a fost agent acoperit, ci ca lucrat pentru un SIE nereformat, pe o directie anti-occidentala, pro-ruseasca,  in buna traditie de dinainte de 1989.

Sa nu uitam ca primul sef SIE, pina in 1992, a fost Mihai Caraman, banuit ca fiind agent KGB, cel care a reusit sa creeze cea mai mare retea de agenti ante-decembrista  din Vest, reusind sa penetreze si NATO,
El a fost urmat de Ioan Talpes, consilier al lui Iliescu, care a condus serviciul pana in august 1997.
Nu cumva Talpes l-a racolat pe Ponta, via Nastase?
Ca prea e suspecta ascensiunea lui Ponta in 2001 direct la Corpul de control al guvernului, apoi la conducerea TSD, el nefiind pana atunci nici macar membru de partid...

Iar deasupra tuturor vegheaza tatuca Iliescu, primul care a sarit sa minimalizeze dezvaluirile lui Basescu, ianintea chiar a lui Ponta!

marți, 14 octombrie 2014

Miza alegerilor prezidentiale sau cum incearca rusii sa-si recupereze colonia

Aseara Traian Basescu a  detonat o bomba informationala, care a scos campania electorala din amortire,

A avut mai multe mesaje, pe mai multe paliere, cel principal (aparent) a fost ca actualul prim-ministru a fost ofiter acoperit al SIE.

Acesta informatie era aproape sigura de cand Basescu anuntase ca e un ofiter acoperit printre candidati, asa ca surpriza nu a fost mare.
Lucrurile din plan secund mi se pare ca sunt de extrema importanta, avand o miza uriasa, politica si economica.

In primul rand, perioada in care Ponta a fost ofiter SIE, 1997-2001, se suprapune peste mandatul lui Catalin Harnagea, de pe cand era Emil Constantinescu presedinte.
Emil Constantinescu a fost ales presedinte fiindca a fost sustinut puternic de catre societatea civila si de catre aliatii occidentali . El s-a plans ulterior ca a fost victima serviciilor secrete, unul dintre ele fiind condus de Harnagea.

Cariera economica ulterioara a lui Harnagea a bifat imediat Petromidia, apartinand lui Dinu Patriciu, marele mogul petrolier, cu afaceri in spatiul ex-sovietic.
Patriciu a fost considerat omul rusilor, lucru imposibil de respins, avand in vedere partenerii Petromidiei, legaturile stranse cu regimul pro-sovietic al lui Iliescu, care i-a pus in brate rafinaria (gratuit,dupa cum s-a dovedit dupa mai mult de 10 ani) si ura viscerala impotriva lui Basescu (sentimente oarecum reciproce)

Patriciu ar fi infundat puscaria, alaturi de Sorin Rosca Stanescu, daca nu murea prematur.
Aceasta condamnare  ar fi reprezentat inca una dintre marile reusite ale justitiei reformate din temelii de Macovei si de Daniel Morar, la initiativa si comanda lui Basescu.
Primul condamnat celebru din acesta serie a fost Adrian Nastase, fostul prim-ministru al lui Iliescu, urmat de Copos (responsabil cu actiuni de turism extern pe la UTC, in vremea comunistilor), Dan Voiculescu (mana economica a  CIE).

Pe scurt, Harnagea este liberalul cu legaturi rusesti puternice, care a fost 4 ani seful SIE, iar Ponta ofiterul lui sub acoperire.

Ulterior, Ponta e promovat de catre Adrian Nastase Seful Corpului de Control  al Guvernului, incepand cariera politica propriu-zisa, care a culminat cu functia de prim-ministru, obtinuta ca urmare a unei lovituri parlamentare  date impotriva fostului prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al SIE, pro-occidental convins.

Acum cateva zile, o noua "drama" a sfasiat linistea mandriei de a fi romani, procurorii  deranjand un pic rusii de la Lukoil, anchetand si punand sub sechestru conturile si bunurile companiei, datorita unui prejudiciu estimat la 250 de milioane de euro!!!
Imediat  Ponta tipa la televizor impotriva procurorilor, luand apararea Lukoil, iar a doua zi conturile sunt deblocate.

Lukoil prinde curaj si santajeaza procurorii, tot la televizor, ca daca nu ridica si restul sechestrelor, ei pleaca din Romania.
Basescu nu scapa prilejul ca sa le indice usa de plecare, catre directia Moscova, cerand guvernului sa nationalizeze rafinaria, in aceasta situatie.

Dupa Lukoil, apare devoalarea lui Ponta.

Succesiunea evenimentelor nu e intamplatoare, fiindca Basescu l-a atacat aseara nu neparat pe Ponta, (pe care se pare ca-l ignora si-l minimizeaza), ci pe Melescanu, fostul sef SIE si pe Sebastian Ghita, deputat si om de afaceri, care este "sponsorul" personal al lui Ponta si unul dintre consilierii lui (unii sunt de parere ca l-ar conduce, de fapt, pe Ponta).
Ghita a fost acuzat aseara de legaturi puternice cu serviciile secrete, care i-au facilitat acestuia contracte uriase cu statul, pe cand nu avea nici 30 de ani.

Pe de alta parte, Basescu il acuza pe Melescanu ca a initiat o OUG din 2013, impreuna cu Ponta, scurtcircuitand CSAT-ul si (se pare) Guvernul, prin care identitatea actualilor si fostilor ofiteri ai serviciilor secrete e protejata in fata oricui, chiar si a Presedintelui...

Melescanu nu a vrut sa furnizeze Presedintelui lista cu membri ai serviciilor secrete din Guvern sau dintre actualii candidati la prezidentiale.
Basescu spune ca si-a pierdut increderea in Melescanu, din acel moment, si ca nu mai putea avea incredere in informatiile furnizate de SIE, dand ca exemplu Ucraina: "dar ce mi-ai dat despre Ucraina este corect?"
Exemplu neintamplator, desigur.

Ce nu e clar, e cum si de ce a plecat Melescanu de la SIE si ce rol are in continuare?
Eu banuiesc ca a inteles ca Basescu va spune oricum ce are de spus si a preferat sa demisioneze, decat sa se umple de penibil, dupa ce Basescu l-a suntat si a colaborat direct cu drectorii adjunctii si ofiterii de la SIE.

Melescanu a demisionat de la SIE, iar dupa o zi avea 200.000 de semnaturi stranse pentru candidatura  lui la Prezidentiale de catre un partid obscur, plin de fosti comunisti, militari, puternic revizionist si pro-rusesc- "Partidul dreptatii sociale".

Astfel se inchide cercul: Basescu, cel care a pus Romania in tabara occidentala, devenind aliat de nadejde al NATO, se confrunta cu o parte a serviciilor secrete, care vrea sa intoarca armele politice si economice, in tabara ruseasca.

Manifestarile publice ale lui Ponta, de sprijin pentru Lukoil, de strangere a legaturilor cu chinezii, trecand peste niste restrictii UE samd, precum si santajarea lui evidenta de catre serviciile secrete, fac sa ne temem de ce e mai rau: un Presedinte care ca joace dupa cum ii canta rusii.

Cred in continuare ca Ponta nu va fi Presedinte, iar declaratia de aseara a lui Basescu este doar mutarea de deschidere dintr-o partida de sah condusa de la Washington si de la Moscova.

www-grafie:

1. http://www.realitatea.net/traian-basescu-traian-basescu_1545918.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
2. http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/13380915/1/marian-v-864-it.pdf

vineri, 10 octombrie 2014

Mandri ca suntem romani?

          In campania "electorala", unii se mandresc ca sunt romani, asa ca am inceput sa mai citesc cate ceva despre istoria romanilor, multi ani dupa ce mi-am terminat scoala si cativa ani de cand mi-am terminat lecturile "unilaterale" despre romani si Romania.
Iar ce am aflat ma pune pe ganduri.

Cu ocazia asta am aflat ca vlah este un cuvant de origine germana (Walha), care denumea initial vecinii celtii. Apoi a insemnat, in diverse limbi: italian, locuitor al Vlahiei, vlah, plebeu, ortodox, cioban, istroroman, cal (armasar castrat) si  roman!

Unul din punctele cheie ale istoriei noastre este invazia huna si disputa despre prezenta sau nu a vlahilor in Transilvania in momentul invaziei, asa-zisa problema a continuitatii poporului "roman".

Putini se apleaca insa asupra relatiei noastre cu bulgarii, care au invadat Balcanii prin secolul 7, sub conducerea lui Asparuh, pornind din Delta Dunarii (ucrainaina si romaneasca, acum) .

Bulgarii ne-au ocupat in timpul primului Imperiu Bulgar (sau Tarat)

si inca vreo doua sute de ani in timpul celui de-al doilea Imperiu bulgar

Bulgarii devin, de facto, unii dintre aparatorii Europei, luptand alaturi de turci impotriva invaziei arabe, in 717-718, la al doilea asediul al Constantinopolului !!!!

Ei sunt crestini din 864, tot din acea perioada datand si alfabetul chirilic, inventat de bulgarii Chiril si Metodiu.
Slavona (sau bulgara medie), cu alfabet chirilic, a fost limba folosita de biserica ortodoxa "romaneasca" pana in sec.16!!!!
Alfabetul chirilic a fost utilizat in "Romania" pana in a doua jumatate a sec. 19, fiindca noi am introdus alfabetul latin in 1862, datorita lui Cuza.

Si cireasa de pe tort, pentru tot romanul care stie ca am invadat Budapesta in 1919: bulgarii cucerisera Bucurestiul in 1917, alaturi de aliatii nemti si de turci, dupa ce ocupasera Dobrogea.

O imagine semnificativa, cu bulgarii  stabiliti la Casa Capsa

In concluzie, privind la sud observam ca poporul roman are o istorie foarte recenta, fiind calcat in picioare de toti migratorii, doar sec. 19 aducand substanta notiunii de popor roman si Romania.
Istoria noastra nu este nicidecum asa veche si glorioasa precum invatam la scoala si cum vor politicienii sa credem,

Avem doar 150 de ani de cand avem alfabet si limba proprie si vreo 25 de cand nu mai suntem sub ocupatie ruseasca.

Mandri ca suntem romani?

Eu as fi mandru sa fiu bulgar!


miercuri, 24 septembrie 2014

Apple or Banana?

Apple a facut o mare greseala de fizica elementara, facand niste telefoane mari, subtiri, usoare si de aluminiu.
Si, ghiciti ce se intampla:se stramba usor, fiindca sunt sunt fragile.
Incep sa arate ca niste banane!




Articolul complet AICI

Incerc sa inteleg fascinatia de masa a oamenilor fata de diverse chestii, dar totusi nu reusesc.
religie, clubbing,iPhone samd.
cred ca eu traiesc intr-o gaura de vierme stiintifica...

luni, 28 iulie 2014

Si batranii pot fi fericiti!

Resimt trecerea anilor din ce in ce mai mult, si fizic si psihic.
Orele de munca intensa isi cer costul, stresul se aduna, si nu e vorba doar de parul alb, celulele cenusii dispar, albesc si ele in felul lor, iar oasele, articulatiile si muschii dor din ce in ce mai tare si mai des.

M-am apucat de bowling complet intamplator, dupa ce am fugit de bussiness, disperat de jungla economica romaneasca, de oamenii de proasta calitate, de autoritati, de riscuri,  de tot si de toate.
Am inceput-o ca pe o incercare hedonista si competitiva totodata, fara vreun plan sau scop.
Dupa un scurt timp mi-am fixat primul target: sa fiu cel mai bun jucator debutant.
Mi-a iesit, desi aveam deja 40 de ani.

Apoi am fost foarte nemultumit, erau diversi "experti" care spuneau tot felul de tampenii oamenilor care se apucau de bowling, asa ca mi-am propus sa invat singur, de la cei mai buni.
Am facut-o la modul idealist  timp de cativa ani, cu costuri enorme, dar cu multa pasiune, invatand de la cei mai buni din lume, americani si europeni.
Ani entuziasti, alimentati de noutate, de curiozitati satisfacute partial, de un periplu pe jumatate de glob, din Rusia pina in America.
Vremuri "tinere"!

Am avut noroc, cativa au observat schimbarea, acumularea, valoarea adaugata si m-au solicitat.
De aici a inceput adevarata transformare, cand pasiunea a devenit profesie, intr-un mod complet neasteptat.
Aici ii raman recunoscator unui om cu viziune, Mihai I, fiindca m-a remarcat si a avut incredere.

Asa ca de mai mult de doi ani sunt antrenor profesionist, antrenez zi de zi.
Nu e principala mea sursa de venit, e oarecum periferica, cat timp cheltui cu bowlingul mai mult decat incasez.
Asta fiindca nu ma pot abtine sa nu investesc mai departe ceea ce primesc, mai ales in tineri.
Turnee, bile, avioane platite din buzunarul propriu, pentru mine si pentru ei.

Dupa ziua de duminica, cand "ferma de monstri" de la IDM (titulatura neoficiala a scolii de bowling) a produs iarasi rezultate remarcabile, ma simt foarte, foarte obosit, dar mirat si fericit, totodata.
Acesti ani petrecuti pe piste, alaturi de copii, au creat caractere si performante, spre mare mea mirare, fiindca am pornit complet de la 0, la 39 de ani si jumatate.

Am crescut copii si sportivi, am ajutat extrem de mult oameni  de diverse varste si conditii sa-si dezvolte jocul si intelegerea, am propagat gandirea autonoma si atitudinea de caracter.

Brusc m-am trezit in fata unui bilant suprinzator de pozitiv, greu de anticipat.
Ceea ce a pornit ca o intamplare se contureaza ca un destin.

Sunt foarte fericit pentru "monstrii" mei, desi sunt foarte obosit si ma simt extraordinar de batran.
Asta fiindca ei sunt exuberanti, contestatari, imprevizibili, dar pasionati si energici si te doboara, in cele din urma.

Sunt, cumva, un batran fericit!

vineri, 30 mai 2014

Teroare!

Azi am trait spaima vietii!
Dupa ce mi-am reinstalat/upgradat soful telefonului mi-am dat seama ca uitasem parola lui Google!
adica eram inperico;  sa raman fara numere de tefoane, fara FB, bookmarks etc
ce sens ar mai fi avut viata?

joi, 15 mai 2014

Asumarea schimbarii

toate lucrurile importante se intampla la bowling, desigur!

ieri am fost intampinat cu"Hristos a inviat!"
cu insolenta specifica, am intrebat:
- Mai invie inca?
- Da, pana la Inaltare
... dar de ce nu raspunzi?

- Pai eu nu cred ca  a inviat!
Eu sunt agnostic teist, cred in existenta lui Dumenzeu, dar nu cred ca poti comunica cu el.
- Si n-ai incercat sa cauti o solutie?
- Ba da, dar oferta comerciala nu ma intereseaza!

In alta ordine de idei, Invierea mi se pare partea cea mai putin credibila din Biblie, cu detalii putine si confuzie maxima.
Daca Iisus a fost un asa mare profet, care a mai si inviat din morti, mi se pare ca reactia contemporanilor a fost penibil de redusa, a trebuit sa mai treaca o generatie pana sa scrie cineva de el, iar scrierile astea atat de tarzii (Biblia) au devenit sursa mitologiei cristice. Si nu chiar toate scrierile, numai cele "alese"!
Mitologia a creat o intreaga fenomenologie, cu  institutii, obiceiuri, traditii, cutume samd, in care inca e prinsa marea majoritate a romanilor.

Imi pare rau, dar nu sunt un client bun de marketing religios si nu dau 2 bani pe adevarul  miturilor, sunt niste povesti (uneori) frumoase si atat.
Deseori nu sunt frumoase deloc, vorbesc de pedepse, porunci, Apocalipsa etc.
Au murit multi oameni din cauza acestor povesti, fiindca unii cred ca sunt adevarate, altii nu, si se omoara intre ei.
Inca mai sunt stigmatizati credinciosii in neadevarul povestilor.
Tot e bine, ca nu mai sunt omorati!

Ma bucur ca nu m-am nascut musulman, ca nu mai apucam sa-mi declar agnosticismul!







vineri, 25 aprilie 2014

La moartea unui prieten

Singurele evenimente pe care le urasc mai mult decat inmormantarile sunt nuntile.
Nu-mi place sa merg la niciunul dintre aceste evenimente, din motive diferite, desigur.

Ma duc la foarte putine si doar la persoane la care tin foarte mult.
asa ca am servit o inmormantare, de curand.

un tip extraordinar, simpatic, muncitor, de caracter, indatoritor cu toata lumea.
puternic, modest in atitudine, desi instarit ca urmare a muncii incepute devreme, din adolescenta si a spiritului antreprenorial.
a murit subit, ca urmarea unui infarct, la 46 de ani, in bratele sotiei, in noaptea de Inviere.

nimeni nu se simte confortabil la inmormantari, toti sunt emotionati, indurerati, plang, unii lesina samd.
nu e un loc in care sa te duci cu placere.
pentru unii poate fi, mai ales la batranete, un soi de eveniment monden, cu o aura de tristete si de singuratate: s-a mai dus unul dintre noi!
n-a fost cazul aici, a murit tanar, si a fost ingropat de catre parintii lui, fiind si singurul lor copil.
a lasat in urma o nevasta si o fiica indurerata, innbunita aproape la propriu de durere.

a fost insotit pe drumul catre lumea de dincolo de catre doi fosti colegi ai echipei de bowling, preoti,, care i-au slujit ore in sir.
recitau, plangeau, cantau, plangeau ....
foarte dureros!

te astepti ca o asemenea moarte tragica sa atraga o multime  mare de colegi, prieteni, rude samd....
ei bine, nu!
multi dintre cei la care te-ai fi asteptat sa fie alaturi de el nu au fost.
multi!

fosti colegi, parteneri de afaceri, oameni care-i datorau diverse chestii, prieteni etc.
cu scuze din care si mai care mai penibile: am treaba, nu pot, vin, dar n-am mai venit etc...

ai putini prieteni adevarati in viata, dar si mai putini in moarte!

duminică, 23 februarie 2014

Victoria Euromaidanului, o veste buna pentru Republica Moldova?

toti am urmarit cu sufletul al gura varianta ucrainiana a revolutiei din 1989, petrecuta in 2014.
momentan, se pare ca pro-europenii au castigat, desi tara e puternic divizata intre vest si est.

am putea sa spunem, fara prea mare risc, ca granita Europei trece prin mijlocul Ucrainei.
inca nu sunt clare implicatiile asupra Republicii Moldova, dar e de sperat ca vor intra in UE.
dar Transnistria?
isi pierd rusii toate puterile acolo, separati de o Ucraina pro-europeana?

mi-e teama ca gazul rusesc rezolva usoar ecuatia...

miercuri, 29 ianuarie 2014

Avem nevoie de elite ca de aer!

Romanii au un organ special pentru barfa, senzational si un apetit deosebit pentru politica.
Din pacate, gasirea adevarului nu face pare din setul uzual de valori pentru romani.
Intre adevar si senzationalul fals, il preferam pe cel din urma. (oare de aia suntem si asa religiosi?)

si prima dovada este aceea ca nu ne pretuim oamenii de valoare, elitele, cei care pot face o diferenta intr-o comunitate.
de aceea extrem de multi dintre acestia emigreaza si isi implinesc destinul in strainatate.
si asta nu de azi , de ieri.
Brancusi, Eliade, Ionesco, Nadia, Sergiu Celibidache samd

caderea avionului cu doctori e ultimul exemplu.
aproape pe nimeni nu a interesat cu adevarat ce s-a intamplat si care sunt vinovatii.
pe nimeni nu a interesat de ce a murit studenta, dar toti au presupus ca daca se ajungea mai repede, poate scapa.

adevarul e uneori dur, dar in Romania nu sunt ascultati profesionistii, ci mass-media, care e principala furnizoare de barfe si cancancuri, care intoxica si manipuleaza in fiecare zi.
sunt platiti pentru asta: sa distreze si sa manipuleze, atunci cand e cazul.
profesionalism in media?
extrem de rar!

ascultati profesionistii:
- responsabil de accident e pilotul: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16474944-prodecan-facultatea-inginerie-aerospatiala-iovan-poarta-raspunderea-producerii-accidentului.htm
si
http://aviatia.ro/siguranta-zborului/prodecanul-facultatii-de-inginerie-aerospatiala-revine-cu-a-doua-analiza-tehnica-cu-explicatii-suplimentare-detaliate-privind-accidentul-bn-2-yr-bnp/

o "explicatie" metaforica, cum de e posibil ca un pilot cu experienta sa faca accident:

http://www.click.ro/news/bucuresti/sef_aviatie_MAI-accidente-piloti_0_1769223102.html

si mai ales, de ce a murit Aurelia Ioan: devenise paraplegica in momentul accidentului, datorita fracturarii coloanei in zona cervicala:
 http://www.realitatea.net/sef-smurd-bihor-declaratie-transanta-pilotul-si-studenta-nu-ar-fi-supravietuit-nici-daca_1363926.html

confirmarea unui medic din avion (nu Zamfir, care era prieten cu Iovan si cauta sa-l acopere), cum ca fata era paraplegica:
http://www.click.ro/news/national/sorin_ianceu_despre_aura_ion-sorin_ianceu_accident_aura_ion-aura_ion_0_1769223176.html

Asa e ca, daca stiati ca de fapt a fost o prabusire (nu aterizare fortata, cum fals a prezentat Zamfir) si ca au fost 2 morti datorita prabusirii si nu datorita intarzierii salvarii, altfel ati fi reactionat?

N-ar fi fost diferit daca stiati ca 500 de oameni implicati au reusit sa salveze 5 vieti, care chiar puteau fi salvate?
Nu e asta partea plina a paharului?
 se uita cineva la asta?

ascultati elitele si profesionistii si ignorati mass-media,  filtrati informatiile de harmalaie, ignorati politicienii, faceti-va fiecare treaba in mod profesionist.
Iar operatiunea de salvare e clar ca se putea desfasura mai bine, dar priviti pozitiv, au fost salvati 5!
si cretinul ala de ministru care a declarat ca ii pare rau ca asta s-a intamplat in mandatul lui...

vinovatii sa plateasca si profesionistii sa ramana printre noi, avem nevoie de ei ca de aer!
sau ca de adevar...

miercuri, 8 ianuarie 2014

Telefon pentru incarcat iPhone-ul!!!

nu stiam ca ar avea chinezii asa de mult umor, dar au.
Huawei a scos un telefon cu megabaterie, care poate ajuta, caz de nevoie, colgeii de trafic mai subtire dotati, cum ar fi IPhone 5S!!!

hahahaha!!!

duminică, 5 ianuarie 2014

Cearta cu mine insumi si cu ortodoxia

BOR nu poate fi biserica neamului, cat timp avem zeci de alte culte in acest neam, iar principalul motor al crearii neamului l-au constituit crestinii uniti greco-catolici. 

In trecut ea a fost grecofila si slavofila, utilizand slavona si scrierea chirilica pana in 1863, fiind impotriva "neamului". 
In timpul comunismului a fost pro-securista si pro-comunista fiind impotriva neamului si de partea "Cezarului". 

Catedralele nu sunt construite pentru Dumnezeu, ci pentru oameni, pentru a se fali cu ele. 
O catedrala mai mare nu inseamna o credinta mai mare, ci exact invers. 
Unde vedeti o mare catedrala, acolo vedeti fudulie si lipsa de credinta. 

Noi eram ultimii care nu cazusem in acest pacat. 

Averi mai multe, inseamna credinta mai mica, fiindca preocuparea este catre acesta lume, materiala, nu spre cea a credintei si a spiritului. 
Averi mai multe pentru Biserica- un nonsens teologic. 
Preoti cu salariu?  nonsens!

Suntem un popor cu memorie scurta, foarte slab la istorie.
Prostiile pe care le-am facut in trecut le-am uitat: vrem monarhie si stat religios. 
Ne meritam conditia!

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Pe Michael Schumacher l-a terminat camera video?

agentiile de presa au preluat informatia conforma Michael Schumacher ar fi avut camera pe casca, cand a avut accidentul.
posibilitatea ca ea sa si fost GoPro este imensa.
ea arata cam asa:

camera este rezistenta la impact, fiind crash-resistant.
cred ca exista o posibilitate onorabila ca impactul sa se fi facut cu camera, care i-a facut praf casca, care i-a facut praf capul.
din combinatia cap-casca-camera, camera e singura care rezista.

in cazul asta camera l-a accidentat, nu?
fiind si relativ voluminoasa, poate nici nu atingea bolovanul, daca nu avea camera..

oare cineva a pus in discutie pana acum siguranta purtarii unei astfel de camere pe casca?
daca ar fi una de plastic, care se face praf la impact, cum se fac castile de schi, ar fi ok.
dar o camera crash-proof?

iti pune viata in pericol, nu?
sau poate ti-o si termina, daca ai ghinion...

Insanatosire grabnica, Michael!